. İbrahim Sadri – Hayatı ve Eserleri

İbrahim Sadri (Eren) (1963) Sunucu – Televizyoncu – Şair – Tiyatrocu.
İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini istanbul Kasımpaşa’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi işletme Fakültesi’nde okudu. Yedi yıl tiyatroyla uğraştı. Turnelere çıktı. Anadolu’yu yakından tanıma imkânı buldu. Çeşitli gazete ve dergilerde yazı ve şiirleri yayımlandı. Radyo ve televizyonlarda programcılık ve sunuculuk yaptı.  Şiir ve tiyatro kasetleri de bulunan şairin, şiir kitapları da mevcuttur. “Adam Gibi” İbrahim Sadri’nin 1998’den beri devam ettirdiği şiir-kaset serüveninin altıncısı ve kendinden en çok söz ettireni oldu.

Kendisi iyi bir şiir okuyucusudur. Eski kasetlerinde de bulunan ‘fondaki müzik’, ‘Adam Gibi’de oldukça fonksiyonel olarak yer alıyor. İbrahim Sadri’nin şiirlerinin belli bir dönemin ruh yapısını yansıttığı belirtiliyor. Şiirlerinde, Türkiye’de 60’lı yıllarda doğan ve 70’li, 80’li yılların kargaşa ile sükun arasında aykırı yaşam biçimlerini idrak eden gençlerin bakış açılarını, yaşadıklarını ve geçirdikleri süreçleri ifade ediyor. İbrahim Sadri bu dönemin kuşağına ve yaşadıklarına tanıklık etmek istediğini sık sık belirtmiştir.

Tiyatro, şiir, mizah ve televizyon alanlarında çalışmıştır. Tiyatroyu bırakmasını, tiyatronun kurumsallaşmamış olmasına ve ekmek kapısı olarak yeterli olmamasına bağlıyor.

ESERLERİ / KİTAPLARI
– Memleket Havaları, 1999
– Adam Gibi, 2000
– Paramız Yoksa da Haysiyetimiz Var, 2001
– Aşk 29 Harftir, 2008
– Sepia

ALBÜMLERİ
– AD (2011)
– Aşk 29 Harf (2009)
– Hüzün Şiirleri
– Ben Aşkı Satın Aldım
– Eylül Yağmuru
– Adam Gibi
– Öylesine Sevmiştim
– Bir Adın Kalmalı
– Bir Şey Söyle
– Ben Sana Mecburum
– Bırakıp Gittiğin Kadarız
– Sensiz Yarım
– Kırmızı Araba

Sosyal Medyada Paylaş :