
. Ayla Aydemir – Hayatı ve Eserleri
Ayla Aydemir, 1982 yılında Ardahan’da doğdu. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitirdikten sonra özel bir şirkette muhasebeci olarak çalışmaya başlamış.
Ayla Aydemir adı 2005 yılında Bedirhan Gökçe’den ‘Sol Yanım Acıyor Anne’ mısralarıyla duyuldu. “Sol Yanım Acıyor Anne” şiiri Türkçe Olimpiyatları’nda okundu. Duygu yüklü bir şiir olduğu için kısa zamanda gönüllerde yerini aldı. İbrahim Sadri ‘Duvağını Melekler Açsın Sevdiğim’ şiirini okudu. İş mesaisi dışındaki zamanlarında akşamları köşesine çekilerek şiir yazmaya yönelmiş. Okul yaşamında birçok başarılı kompozisyonlar yazmıştır. 2005 yılından sonra deneme yazıları yerine şiir yazmaya yönelmiştir. Şiirleriyle insanlara manevi anlamda bir şeyler vermenin mutluluğunu yaşamıştır.
Genç şair, “Aslında ‘Sol yanım acıyor’ diyerek başka bir şey yazacaktım. O duygularla yazıya oturdum fakat yazdıkça başka bir yere gitti. Asıl olan yazana değil, yazdırana bakmaktır. Bize kaleme kâğıda dokunmak kaldı. Yaklaşık 25 dakikada yazdım ve yazarken de çok ağladım.” diyor.
ESERLERİ / ŞİİRLERİ
– Sol Yanım Acıyor Anne